כניסה
למנויות
צרו קשר

טופו בתנור של איילת

טופו בתנור טעים ממששששש:

רכיבים:

חצי קילו טופו קדיתא חתוך לקוביות מושרה ב:
כרבע כוס סויה, כף וחצי טריאקי, ככף שורש ג'ינג'ר טרי שאני מגרדת פנימה, 3 שיני שום כתושות, ככף וחצי שמן זית (איתן עושה בלי וגם יוצא מושלם שהוא מכין, ווידאתי איתו שלא שכחתי משהו והתפלאתי שהוא לא שם כלל, לא זכור לי הבדל בטעם כשהוא הכין), מעט שמן שומשום - כ 3 -4 טיפות, יש לזה טעם שנוטה להשתלט ואם מגזימים זה לא טעים.
מעט פלפל שחור (לא חובה) 
רצוי להשרות בקופסה נמוכה שכמה שיותר מהטופו נוגע ברוטב.

השרייה של לילה זה יתרון אך אם אין זמן גם השרייה של שעה תהיה מספקת.

 

אופן הכנה:
מעבירים לתבנית עם כל הרוטב ומכניסים לתנור עד השחמה על 170 מעלות, הרוטב יעלם ????
לא מדדתי זמנים אך מניחה שזה היה כ 40 דקות, עד שהטופו משחים.

 

כיצד נתייחס?

עם טופו קדיתא כל הכמות 7 מנות חלבון ואני מתייחסת גם כשומן של הארוחה אך אם תכיני ללא השמן זית אז זה לא כולל את השומן.

הערות:

אני אוהבת להכין זאת כקוביות קטנות בתנור ובמקביל להכין אורז עם בצל, אפונה,גזר, אספרגוס ואז כשהאורז מוכן להוסיף את הקוביות טופו, הילדים עפים על זה.
הם פחות אוהבים זאת כסטייקים של טופו כי מלוח מידי לטעמם, בשבילי זה מושלם בכל דרך ????

 

להאמין. לפעול. להגשים.